Followers

NumBer BerDaFtaR

Monday, January 17, 2011

NiLai ke UM..


baiklah.. post ni adalah lanjutan dari post yg sblumnye iaitu 'indah di mcd nilai'..haha.. actually..sbaik saje aku blah dari Nilai tu... member UM aku bagi msj ajak tengok "frenster" kat kolej 12 Um tu..klj 12 tu tmpt die tggal laa kirenye... frenster tu bkn lah laman sosial yg korg bdak2 skang dok main tu...tp frenster ni die macam mini jom heboh...korg msti taw kan jom heboh camne kan..tapi ni versi mini punye..hehe.. sebaik shja sms tu aku trima..aku pn x berfkir panjg trus respon nk join..lagi pun mlm tu bknnya ade aktvt len nk wat..tanpa berfkir panjg aku mendriftkan keta trus ke UM dgn pantasnya...:)

sampai di UM pada jam 6.40ptg.. aku tgk keadaan riuh nye dgn ade band yg wat jamming kt frenster tu.. member aku jmp je aku trus ajak pi mkn... mgkin satu hri suntuk die tggu aku agaknye..haha. aku pun temankan die mkn kt frenster..aku nk beli mknn pun rambang mata..bese ar smua nmpak cam sdap je..last2 aku beli kueh tiow goreng jer...hehe.. time mkn ngn member aku tu die ajak aku pi tgk teater tajuk 'lukah' mlm tu.kebtulan yg berlakon teater tu bdk2 kolej die..aku ni ok je ngn cadgn die.. x kisah pn aktvt ape..lagi pn aku x pernah tgk teater kan..

Selesai sahaja solat mgrb..aku ngn die pn bergrak same2 ke dewan teater tu..nsb bek bwk keta..time tu dah laah hujan lebat..selamat keta ade payung.. kalo tdk mesti lencun hbs..haha. masuk je dewan aku terase kagum sktika sbb dewan die bleh tahan lawa... mmg dewan tu sswai event macam teater...kitrg pun mncari tmpat yg selesa utk tonton teater tsbut..

selepas 10 minit kami duduk..suasana dewan mnjadi gelap..tirai pentas dewan dibuka...dan itulah saat teater itu bermula... pada permulaannye aku cukup cukup cukup kagum sangat sbb ini first time aku tgk teater dan intro die sangat menarik..tgk je intro aku trus x nk blah dari kerusi tu smpai habis..haha..

teater bertajuk 'lukah' ni sbnarnye mngisahkan seorg lelaki berkturunan raja mnyintai seorg gadis rakyat biasa..disbabkan cinta terhalang oleh darjat.. cinta mereka tidak ksampaian.. si gadis mennggal dunia selepas lelaki itu mnggalkan tanah air utk melanjutkan pljran ke JEpun..

Bagi aku teater tu sgt menarik,mnyayat hati, dan content die pn bgus..pnyampaian die n effect2 prob die smua cool...dgn asap n kawalan lampu yg cukup buat diri aku tidak rse jemu pun duduk dalam dewan tersbut..mmg gempak sangat bagi aku..kalo per 5 aku bg 4.5..haha.

hbs je teater tu kitrg balik ke klj 12 smula..kat situ kitrg lihat band TILU buat konsert..best sgt2 frst time tgk diorg wat knsert live walaupn bebrape lagu je..fuh.. diam x diam jam pn dh mnunujukkan pukul 11.30mlm.. aku pun mnta diri hndak pulang..
overall aktvt yg spnjg hri ni aku wat mmg au enjoy..haha.. korg kalo ade mase pegilah tgk teater.sbb lecturer member aku kate tgk wayg dgn tgk teater lain..feel die pn lain..so kalo ade ksmpatan tu cuba luangkan mase ye pi tgk..hehe..:)

6 comments:

zaty luvlianncezzz said...

emm..wak study kt ne skang??

farid fizi said...

study kat uitm shah alam.. berminat ke nak masuk??

zaty luvlianncezzz said...

sgt berminat..nk amek asasi dlu kalo buley..

farid fizi said...

hehe..ye ke?? bgus2..asasi ape??

zaty luvlianncezzz said...

asasi sains..
tp cm susah je..huhu

so minx asasi uia skali

farid fizi said...

zaty: oowh..asasi sns mmg requirement tggi..tapi xpe..apply je..mana tahu rezeki kan.. doa jelaa ye..;)