Followers

NumBer BerDaFtaR

Wednesday, January 19, 2011

JOhNyy'S with KhuRaFat

kEDai aku LunCh ngan Klamate aku iaitu yusuf,atoi,naQi & FitRi...
inilah Set2 yang kami piLih...bnyk tu...
ini makanan yang aku Order...yummy..:)

kenYanG SanGat Pi makan kat johnny..ni laa frst time aku mkn kat johnny.. boleh tahan laa.. best jgk..main die kat situ sbnarnye makanan steamboat..tapi ade je jual ala carte..next time kalau nak datg biarlah ramai2..barulah best mkn ramai2 n jimat sikit..:) Habis je lunch kami pi layan movie seram of the year..haha.. iaitu.."KHURAFAT"..




Khurafat ialah semua cerita sama ada rekaan atau khayalan, ajaran-ajaran, pantang larang, adat istiadat, ramalan-ramalan, pemujaan atau kepercayaan yang menyimpang dari ajaran Islam.

Firman Allah yang bermaksud: Sesungguhnya Allah tidak akan mengampunkan dosa syirik mempersekutukan-Nya (dengan sesuatu apa juga), dan akan mengampunkan dosa yang lain dari itu bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya (menurut aturan syariat-Nya). Dan sesiapa yang mempersekutukan Allah (dengan sesuatu yang lain), maka sesungguhnya dia telah melakukan dosa besar. (Surah al-Nisa’, ayat 48)


Cerita ini boleh dinobatkan filem melayu seram yang menarik pada tahun ini..Jalan cerita yang mnarik serta kemas..Sound effect serta camera view pun menambahkan lagi tarikan cerita ini...cerita ini dibintangi oleh syamsul yusof serta liyana jasmay.. lakoanan mereka biasa2 sahaja tapi pghayatan mereka boleh dikagumi..Walaupun time penukaran babak ada masalah bunyi2 yang kurg selesa didngari, tapi cerita itu berjalan lancar dgn baiknya...ape pun aku minat cerita ini...sgt best..!!!.. ape pun korg luangkanlah masa utk tonton filem yg sememangnya mnarik ini..^_~

10 comments:

AIN SYAFIQA AZMI said...

tgk khurafat xajak..=.=

farid said...

ala..cmne nk ajak.. die kan kat pilah...:)

Hani Yusra said...

ko tgok ketne wei ?

farid said...

tgk kt mne lg..bukit raja laaa..hehe

Sekamar Rindu said...

salam...

cete khurafat yg best..

**follow ur blog..

farid said...

wasalam... best ek?? tgk jgk ke?? katne tgk?? haha..thnx..:PP

apple-tira-pie said...

mmg seram citer khurafat tu.. smpi kne tutup mulut la psl nnt free2 je menjerit dlm wayg.. huhu.. cme in my opinion, the ending isnt very nice.. filem tu akan lgi cantik if diorg stop tyme kebumi syamsul tu..

farid said...

haha..taw xpe..lps ni tutup mulut jelaa kan kan...
npe kne stop time kebumi tu???

apple-tira-pie said...

psl mood before tu dah best dah.. totally x expect shamsul yg meninggal dunia in the accident.. n it really interesting when roh syamsul tgk jasad die dkebumikan.. it's something yg Malay moviemakers blum approach lgi.. not only scene tu sedih , but it also bg ksedaran..then suddenly, die kat hospital--> sedar skjp --> n then mati blik.. aduh.. rosak mood tyme tu.. haha.. sori long comment~~

farid said...

hahaa..its ok..comment panjg2 pn xpe..tapi ok laa tgk cter tu..x rugi pun sbnarnye..;)