Followers

NumBer BerDaFtaR

Monday, March 21, 2011

Hot BaLLooN FeStiVaL



Siapa tak seronok kalau dapat naik belon panas atau lebih dikenali sebagai 'hot air balloon'...  Pada 17-20 mac 2011 yang lepas, satu pesta belon panas telah diadakan di persint 2,Putrajaya... pesta ini merupakan kali ketiga diadakan di Malaysia... Sukar dibayangkan keadaaan di situ..begitu sesak dan ramainya orang berpusu2 ke pesta tersebut... keadaan trafik yg begitu perlahan...  memang meriah betul beb..!! Aku dan kawan2 aku tiba dengan keadaan sangat mnyeronokkan..excited sangat...biasalahkan orang pertama kali pergi mesti ada rasa teruja sikit... 

Di situ bukan sahaja ada belon panas sahaja...tetapi...banyak lagi permainan ditawarkan serta banyak booth2 dibuka di situ bagi memeriahkan keadaan lagi.. Antara permainan yg ada disitu ialah wall climbing, Rolling ball, Kayuh kapal.... bak kata orang, siapa tak datang agak merugikanlah..!! Aku yang tiada Camera DSLR terpaksa guna camera biasa untuk gambar... aku bercadang nak beli camera DSLR satu hari nanti...bila dah ada barulah puas hati untuk tgkp gambar banyak2...bagi yang tak datang jangan risau...pesta ini diadakan setiap tahun....bagi sesiapa yg tak berpeluang pergi tu dan nak sangat pergi ..pastikan anda rancang untuk pergi tahun depan...kerana anda pasti tidak menyesal untuk ke pesta yang besar sebegini...^_~












MOuntain Dew Promosi JEnama mereka dengan Mengadakan aktiviti2, minuman percuma dan jualan minuman tin murah....
 WaLL CLimBinG yang Menyeronokkan...
 kaPaL untuk dinaiki...BaYaR untuk dinaiki...
 Pengunjung2 Lepak Di kawasan Rumput...


2 comments:

nik rosmawati said...

nik pegi jugak kat sana.best kan.mmc2 belon blh tengok.yg tak brapa best sebab pegi berdua jea.tak meriah..hehe

farid fizi said...

haa..betol2.. pergilah tahun depan..jangan lepaskan peluang.. xpe2..lepas ni gi ramai2..baru syok dan meriah..haha.