Followers

NumBer BerDaFtaR

Tuesday, March 1, 2011

SyLLaBus Gay dan LeSbian???



haRi ini Aku Ada keLas ThiRd Language...iaitu BahaSa mAndaRin... Aku Dah ExpERT sebenarnya baHaSa ini tapi aku mALas Nak Study lebih kan So aku amik jelaa baHasa ini sebagAi Subjek aku SemesteR ini.. tapi ini bukan Point die dalam citer skang ni... apa yg aku nak smpaikan di Sini... ialah..... Haa..!!! tengok kat atas tu.!! Aku nak Citer sal Gambar kat atass tu haaa... bukan main tak Senonoh... haha..  Actually PenSyarah Cina aku iaitu Mr Ho time die ngajar tu die ada citer sal luar topik pembelajaran... 

TOpik apa?? haa.. macam2 kalo korang nak tahu..Bukan hok politik je...hok lain pun ada.. hehe.. yg menangkap semua telinga kat kelas tu apabila dia citer tentang Isu silabus gay dan lesbian dalam PenDidikan United kingDom... Memang takde sorang pun yg ngntuk...Hebat tak hebat....hebat kan??  Ye memang Benar pun apa yg diperkatakan.. Di united kindom dalam silibus mereka ada terMaktub 3 jenis Family iatu Lelaki Dan perempuan, perempuan dan perempuan, lelaki dan lelaki....So kalo pmpn sejenis tu Lesbian laar kan..dan lelaki pula Gay lar kan..sapa yg tak tahu...ye dok...

MEmang hebat laa sampai masuk silibus kan..aku pun terkejut dan terkesima sebab perkara sbegitu boleh masuk dalam silibus...nasib baik Malaysia masih waras lagi... kalo Malaysia buat macam tu aku rasa nak Buat negara Sendiri laaa Lepas ni...(haa..Kalo boleh.!!) 

Ini Lagi satu isu menarik...di US...mereka tak labelkan TOILET mereka sebagai lelaki perempuan... korang  tahu tak TOILET tu apa?? TANDAS laa..!!! Korang tahu tak apa sebab mereka tak labelkan?? yg tahu tu senyap sudaah laah...jangan kecoh..!! ok..meh aku nak bagitau napa mereka tak labelkan.... Di US.. mereka yg terdiri daripada golongan Half-half ini iaitu Separuh lelaki separuh perempuan have their Human Right...!!
mereka mempertahankan Hak mereka sebagai  "NyAh".!!! PErGh!!. Dengarkan pun PElik kan... Inilah yg dikatakan The Right of Middle man... Lantak Diorang laaa nak wat apa pun..Nak Cantumkan TanDas ngan Bilik Study pun Boleh..!! ASalkan mereka happy..!!..

Aku Harap tanah air aku takde laah gila sampai macam tu ye...(amiinkan ok!!.) kalo berlaku macam tu jugak aku Buat negara lain jugak laah...haizzz..memang meroyan kalo mcam tu.. Biarlah.. !! ok... Hari ini aku tidur banyak dan aku mimpi pun banyak yg pelik2... Harap2 Bumi ni tak kiamat lagi... bagi lah aku peluang tobat dulu....(baru sedar konon.!!)  .. korang semua ingatlah...hidup hanya sekali.. buat baik banyak2 ok..!! buat jahat jangan sekali..(banyak kali ok..!!)  ok Salam sayang dari aku(yucckkS!!) 

Sekian



12 comments:

i am nobody said...

farid:aja la bahasa mandarin.ni spesis tak reti langsung ni

farhanny said...

ish . tak snonoh . nseb malaysia tak camtu . uek :P

farid fizi said...

asilah: boleh je...xde masalah..ym laa kalo nak bljar..:)

farhanny: bese ar tu anny..budaya diorg kan trok.. sbb tu berlakunya macam tu...sabor jelaa..:)

Qaseh dalia adelia said...

mintak2 org malaysia tak terikut2 dgn budaya barat yg songsang

farid fizi said...

amiinn2....itu laa..kalo org malaysia ikut mmg trok laa ngra malaysia nnt..;)

nur syafiqah said...

farid, baru2 ni iqa ada dgr ceramah psl pendidikan. dlm ceramah tu,penceramah tu ada gak sebut psl pendidikan homoseksual di Barat. dia kata di ngr Barat perkahwinan antara gol. homoseks tlh dterima pakai dlm budaya mereka dan guru/lecturer kt sana bknlah mdidik ttp lbh kpd mjd fasilitator/ penunjuk cara kpd gol. ini ttg bgmn utk mlakukn hbgn tersebut & mengajarkn cara2 utk mengelakkn penyakit dr hbgn luar tabiie ini..

nur syafiqah said...

bbrp hr yg lps lecturer Falsafah Pendidikan iqa mberi komen ttg perkara ini. katanya, ms dia bljr di US dulu ada prof yg wt iklan kpd students yg nk jd RA (research assistant). dlm iklan tu ada dinyatakn kelayakn yg sepatutnya ada pd pljr tu, undang2 & syarat2 utk mjd RAnya...baca punya baca, kt bwh skali ada tulis MUST BE HOMOSEX.
lecturer iqa kata perkara ini adalah perkara biasa & tlh dterima oleh budaya Barat...

Corat-coret said...

amin.... hebat...! moge xjadi kat msia

farid fizi said...

syafiqah: oowh..itu laah..mmg budaya barat bgtu kan skang..aish..makin trok plak bila difikirkan..ish3...

farid fizi said...

corat-coret: amiin..insyaAllah..:)

nelly said...

eish2 ...

dah banyak dah nampak gambar2 cmnie ..adoi

farid fizi said...

hehe..ye ke?? siyes?? tgk katne?