Followers

NumBer BerDaFtaR

Tuesday, March 1, 2011

ADobe FLash LaGi???



Pergi ke kelas dengan selamba baDak Sumbunya dengan memakai selipar dan Baju rough neck..pergh... memang style giler laar.. nama je budak Uni....tapi belagak macam tauke baLak... hey! tauke balak pun pakai Smart ok...! haha.. sudah menjadi kebiasaan budak2 Uni pakai tak ikut peraturan lagi2 bila pak Guard jarang atau memang tak tegur langsung... budak2 kelas aku memang begitu... masuk kelas macam masuk bilik tidur.. pakaian ala kadar je... kalau boleh nak pakai se'simple' mungkin.. kalau boleh pakai Boxer ngan singlet diorang pakai je..! haha

Macam biaSa kelas aku untuk subjek multimedia petang2 memang mengantuk... tapi dah nama pun kelas multimedia Sah2 laah belajar dalam lab komputer kan.. Sejuk tu bukan takat tahap aircond biasa tapi dah macam kat ice-world disneyland..Sejuk giler! itu baru petang...kalau pergi pagi 3 helai baju belum tentu korang leh tahan sejuk lab komp fakulti aku... sebab bagi aku lab komp fakulti aku tu antara lab paling sejuk dalam sejarah hidup aku..haha...

KeLas multimedia kali ini Belajar tentang Adobe FLaSh version CS3..siapa yg pernah belajar tu mesti tahu camne nak mencorakkan dan mengolah penggunaan software tu dengan menarik bukan.... ? aku yg budak hingusan ini memang BLUR laa belajar benda ni..walaupun aku dah pernah belajar time form 5 dulu...tapi tu dulu..!!.. aku dah tak ingat...argh!! Dalam kelas aku semua blank2 belajar software tu..tapi nasib baik laah ada tutorial yg dalam microsoft word..Kalau tidak memang sepatah haram laah tak faham buat bnd tu...

Time Kelas tadi jugak TEST 1 kami dipulangkan...Fuh...alhamdulillah aku dapat markah yg cukup baik..!! baik ok..dengar tu!! bukan excellent...tapi aku tetap bersyukur... ingat lagi time tu aku tiru member kelas aku... aku dapat markah lagi tinggi dari member aku yg aku tiru tu.,..die lagi rendah dari aku..pelik kan?? ahaha..tu namanya rezeki...syukur saje laahh..

ke tung ke tang ke tung ke tang..siap jugak tutorial yg kami buat dalam kelas tu..walaupun bnyk kecelaruan yg berlaku semasa belajar Flash..tapi kami gembira sangat sebab belajar bnd baru..haha,,  Habis je Kelas aku dan geng2 aku lagi 3 org pecut laah balik main game..haha .KuL 6 lbih baru gi sesakkan pasar malam terdekat.. keseronokan memang dirasai....anda bila pula?? selamat Horay horay...^_~

sekian



10 comments:

~~NuR=CaHaYa~~ said...

clas bilik ekon memg jem...huh..ngantuk...!!!~~~

farid fizi said...

hahaa..bese ar tu... hehe..:P

Qaseh dalia adelia said...

boleh lah ajar kite pulak ye hehe

farid fizi said...

hehee..boleh je..bila2 cakap je..:P

zati embong said...

fizi u mana?

Corat-coret said...

h0h0....mmg bset w0oo men ikut redah jek masuk kelas..haha

farid fizi said...

zati: uitm shah alam..:)

corat: hehe..bese ar tu...hbat x hbat lar katekan..nsb bek lecturer baik..

Zue Cancer said...

cepat betui follower naik.ritu tgok 111
keep it up :)

mai bg tips kat kiter sikit hehe

zOeY zAu YaH said...

pi kelas pakai bju tdo agak2 apa kata pak guard tu? haha..
nk header cute leh tempah kat cucucikembun.blogspot.com
saya follow kamu.kamu sudah follow saya? tq.

farid fizi said...

zue: cpt ke?? oowh bese je.. xde tips pun..cuma effort n berdoa..:)

zoey: hahaha.. pak guard mestilaah cakap " awak ni student sini ke??"..hahaha..
owh blog tu watkan ye?? agak2 brape harga die ye???..:) sudah follow..:)