Followers

NumBer BerDaFtaR

Sunday, April 3, 2011

DuNia ELecTRoNik di JaLan PaSaR

\

2 minggu sahaja lagi Projek MicroProcessor aku perlu dihantar...Group aku baru nak terhegeh2 mencari barang2 untuk siapkan projek tersebut.. 2 april aku dan klasmate aku berENAM naik kereta ke JALAN PASAR.. korang tahu tak apa itu JALAN PaSaR?? JaLan paSar itu merupaKan Dunia elektronik bagi Semua Orang...sebab apa dipanggil begitu??? sebab di situ terletaknya kedai2 Yang menjual alat2 serta KOmPoNen2 Elektronik untuk sesiapa sahaja Mahu Membuat projek guna Komponen elektronik..

LokaSi??? JaLan PaSar ini terletak berdekatan dengan TiMeS SQuaRe di KuALa LumPuR... tidaklah dekat mana..cuma dalam 2-3 Km dari times Square..Di JaLan PaSar MeMang MoStly semua Kedai elektronik... kedai Makan dan Bank pun cuma beberapa Ketul je yang ada...Kami telah pergi ke sebuah kedai yang diSyorkan oleh klasmate kami yang lain... Kami Listkan semua Komponen2 yang kami perlukan dan kedai itu carikan untuk kami...senang kerja kami..  Setelah habiskan masa di kedai elektronik tersebut.. kami pun berlegar2 lagi di sekitar jalan pasar itu.. 

Ternyata memang semua barang2 yang berkaitan dengan elektronik semuanya murah2..Daripada Bateri hinggalah ke bapak bateri..semuanya murah... Ada yang jual helikopter dan kereta 'control'...Seronok lihat demonstrasi yang mereka lakukan.. tetapi yang peliknya kat situ pun ada jual ubat tumbuh rambut dan misai...dan juga ubat tenaga batin...!!! yang lagi menghairankan 'packaging' ubat atau minyak tenaga batin itu merupakan perempuan bogel...Memang Patutlah dinamakan JaLan pAsar pun..semua benda ada..haha.. Kebanyakan populasi di situ adalah Indon dan Cina...So berhati2lah jika mahu kE sana... Bagi yang Mahu Membuat pRojek yang selalunya berkaitan dengan projEk miCroPRoCessOr..inilah tempatnya...Selamat melawat...^_~

KeDai yang Kami Beli Barang2 untuk ProJEk Kami..

 Rak yang Ada pelbagai TRANSISTOR dan RESISTOR...
MaCam2 KompoNen aDa...
 Fuh....MaSyuk....!!
 WaYaR2 yang DiJUaL..

Pelbagai jenis SuiS

MULTImeter,VOLTmeter,AMmeter

Atoi mencAri Ilham dalam Pemilihan Wayar...

Packaging Hijau itu ialah Alat pemateri..!!

Komponen2 yang Dicari..

 Komponen2 yg dibeli untuk Group aku
ini merupakan packet2 yg "instant" jika Mahu buat litar.. 

 Atoi cari TOOLBOX...
 Antara TOOLBOX yang menarik..
 Membuat Kiraan BiL...

Kelasmate2 aku sedang berbincang..

 Kelasmate2 aku bergambar depan keDai MAPLIN...

 KeDai Yang jual COvEr2 HandSet

 AntaRa PaPaRan SuaSana...
 JaLAn PaSar MEMang SESAk..!!!2 comments:

Anonymous said...

xde nme ak ke farid.. ;D

farid fizi said...

AIK SAPO NI???